Mijn achtergrond en ervaring

Mijn naam is Edwin den Breejen (1970) en in het dagelijks leven ben ik vader, partner, sporter, directeur bij een multinational en (adem-)coach.

Door een samenloop van “toevalligheden” kwam de Wim Hof Methode op mijn pad. Na het volgen van een workshop en aansluitend het 1 jaar zelf actief beoefend te hebben, voelde ik “dit wil ik anderen ook graag laten ervaren”. Ik heb in 2017 de instructeursopleiding bij de Wim Hof Academy succesvol afgerond.

Tijdens mijn verdere ontwikkeling heb ik de kracht van ademhaling ervaren. Ik heb meerdere cursussen gevolgd en ben ademcoach geworden.
Na het lezen van het boek “Zuurstof Winst” (Engels: “Oxygen Advantage®) werd ik zeer enthousiast over de nieuwe inzichten en mogelijkheden en ben ik mij verder gaan verdiepen in de methode van Patrick McKeown (dé wereldwijde autoriteit op gebied van de Buteyko Methode). In november 2017 ben ik geslaagd als instructeur en daarmee gecertificeerd om trainingen te geven. Klik HIER voor meer informatie.

De kracht van ademhaling is niet alleen op fysiek vlak maar zeker ook op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Dit heb ik mogen ervaren tijdens de opleiding tot coach niveau 1 voor Balance Breathing. Certificaat behaald in januari 2018, uit handen van de Paul Lenferink. Klik HIER voor meer informatie.

Door het gebruik van specifieke ademhalingstechnieken ben je in staat om de een meer bewuste keuze tussen rust en actie te maken. Hierdoor zul je minder stress ervaren en er beter mee om kunnen gaan, met alle positieve effecten als uitkomst.

Afhankelijk van het te behalen mentale of fysieke doel, wordt er een ander type ademhalingstechniek toegepast. Er bestaat niet zoiets als dé ideale techniek. Een sprekend voorbeeld wordt getoond op de Youtube-film waarin het verschil (en overeenkomsten) tussen de Wim Hof Methode en Oxygen Advantage verteld wordt. Klik op onderstaande foto.


Dit toont aan dat het beschikken over diverse ademhalingstechnieken essentieel is voor (zelf-) optimalisatie.
Je ademhaling is de afstandsbediening van je brein en lichaam: jij bedient de knoppen.

In het nieuws: - Via Limburg 12 juli 2017.pdf
                          - Diabc Artikel 12-2017.pdf


Certificaat Instructeur Wim Hof Methode (2017)

Certificaat Ademcoach 1 Balance Breathing (2018)   


Certificaat Instructeur Oxygen Advantage (2017)


* Aangezien voeding buiten mijn kennisgebied ligt, wordt dit niet in mijn sessies/ workshops besproken.