Edwin den Breejen

Mijn achtergrond en ervaring

Mijn naam is Edwin den Breejen (1970) en in het dagelijks leven ben ik vader, partner, sporter, directeur bij een multinational en ademhalingsinstructeur. Deze "rollen" hebben me veel ervaring gegeven op persoonlijk- en zakelijk vlak. Wij ieder lopen als mens tegen allerlei uitdagingen en problemen aan die een effect op je mentale-, emotionele- en fysieke gesteldheid kunnen hebben. Met mijn ervaring en kennis kan ik je extra inzichten en handvatten geven.
Voor de ene persoon kan dit door het trainen en verbeteren van ademhalingspatronen waardoor het energieniveau omhoog gaat en meer rust wordt ervaren. Voor een ander door het vergroten van je zelfkennis (wat zijn je triggers, hoe zijn die ontstaan en hoe is mijn reactie), effectiviteit (bewuster laten kiezen voor gedrag) en je daarmee je geluk.

Door een samenloop van “toevalligheden” kwam de Wim Hof Methode op mijn pad. Ik heb in 2017 de instructeursopleiding bij de Wim Hof Academy succesvol afgerond. Een zeer krachtige en practische methode voor het om gelukkiger, gezonder en sterker te worden. Het toepassen van het ijsbad heeft, buiten de lichamelijke voordelen, ook enorme positief effect op onze mentale en emotionele gesteldheid. Voor meer info over wat de Wim Hof Methode inhoudt en doet, klik op WimHofMethod.

Na het lezen van het boek “Zuurstof Winst” (Engels: “Oxygen Advantage®) werd ik zeer enthousiast over de nieuwe inzichten en mogelijkheden voor het verbeteren van je basisademhaling en het vermijden van chronische hyperventilatie. Ik heb ik de Oxygen Advantage® opleiding bij in Londen bij Patrick McKeown (dé wereldwijde autoriteit op gebied van de Buteyko Methode) gevolgd. In november 2017 ben ik geslaagd als instructeur en daarmee gecertificeerd om trainingen te geven. Klik HIER voor meer informatie.

De kracht van ademhaling is niet alleen op fysiek vlak maar zeker ook op emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Dit heb ik mogen ervaren tijdens de opleiding tot coach niveau 1 voor Balance Breathing. Certificaat behaald in januari 2018, uit handen van de Paul Lenferink. Klik HIER voor meer informatie.

Ik heb er bewust voor gekozen om opleidingen te volgen bij mensen die zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke techniek hebben gestaan. Zie hieronder de "Kennis Stamboom": waar komt een techniek vandaan, bij wie heb ik het geleerd en wat bied ik aan.


Naast het volgen van opleidingen, heb ik regelmatig cursussen gevolgd. Ik heb mij bijvoorbeeld ook laten trainen en inspireren door Stans van der Poel.

Door de opgedane kennis, ervaring en nieuwe inzichten bied ik soms andere workshops dan het orgineel. Uiteraard met als doel om uitgebreidere ervaringen voor de deelnemers te realiseren.
Een voorbeeld hiervan is de workshop "Optim-ice® Yourself". Ik beperk de deelnemers niet enkel tot die ene ademhalingstechniek, maar leer ik ze meer technieken om tot betere resultaten te komen.

Door het gebruik van specifieke ademhalingstechnieken ben je in staat om de een meer bewuste keuze tussen rust en actie te maken. Hierdoor zul je minder stress ervaren en er beter mee om kunnen gaan, met alle positieve effecten als uitkomst. Ik organiseer regelmatig groeps-workshops in diverse ademtechnieken. Een persoonlijke rust-ademhalinganalyse behoort ook tot de mogelijkheden.

In het nieuws: - Via Limburg 12 juli 2017.pdf
                          - Diabc Artikel 12-2017.pdf

Certificaat Ademcoach 1 Balance Breathing (2018)   

Wim Hof

Certificaat Instructeur Wim Hof Methode (2017)


Certificaat Instructeur Oxygen Advantage (2017)