Ademanalyse (Rustmeting)

We kunnen weken zonder eten, dagen zonder water maar slechts enkele minuten zonder lucht. Bijzonder genoeg besteden we veel meer aandacht aan wat we eten en drinken dan aan onze ademhaling.

Levend in een permanente staat van alertheid en stress, onder druk van de prestatiemaatschappij (met targets, deadlines en verplichtingen) en vooral veel “moeten“ , raken we eenvoudig ontregeld en geconditioneerd in een ongezond adempatroon.
Als je structureel in een te hoge versnelling zit, zal ook je ademhaling in een hogere versnelling geraken, zelfs terwijl je stilzit of op bed ligt.
Inspanningsfysiologe Stans van der Poel beschrijft in haar boek ´Chronische Vermoeidheid nooit meer!’ hoe een ontregelde ademhaling op de langere duur zelfs leidt tot een fysieke burn-out, fibromyalgie, chronische vermoeidheid of M.E.
Wetenschappelijk is bewezen dat een gezond rust-adempatroon bevorderlijk is voor: meer ontspanning, beter leer- en concentratievermogen, een beter herstelvermogen en een versterkt immuunsysteem.

Tijdens de rust-ademanalyse meten we verschillende zaken en geef ik je inzicht in wat ademhaling voor impact heeft op uw mentale, fysieke en emotionele gesteldheid.
Hieruit volgt, afhankelijk van het door jou gestelde doel, een advies en oefeningen welke eenvoudig zijn aan te leren en direct dagelijks toepasbaar.

De effecten welke je ervaart:

Verbeterde concentratie en focus

Te kalmeren bij angst- en stress

Beter inslapen en doorslapen

Een fit en levenslustig leven te hebben

Verbeterde sportprestaties

Inspanningsastma te reduceren

Hyperventilatie beter onder controle te krijgen en op te lossen

Beter metabolisme (van suikerverbrander naar vetverbrander)


Is je interesse gewekt en wil je meer informatie of je aanmelden? Neem dan contact met me op.


Uiteraard zijn de ademhalingsoefeningen geen vervanger van de reguliere huisarts of specialist, maar een complementaire therapievorm.
Het advies is dan ook nooit bedoelt om reguliere behandelingen te stoppen. U dient, indien van toepassing, dan ook altijd te overleggen met huisarts of andere behandelaar(s).