Ervaringen van deelnemers

Optim-ice® Yourself

Mark de W. (1980): "Een zeer interactieve workshop gehad. Zeer professioneel geleid door Edwin! De inzichten die je krijgt wat "gewoon ademhalen" met je kan doen, zijn veelzijdig.. Je krijgt goede uitleg en daarna ervaar je de theorie ook in de praktijk. De rust, of juist niet, alles is te bewerkstelligen.
Aan het einde van de workshop, mochten we het ijsbad in. Door alle positiviteit (ja we hadden ook nog aan mindset gewerkt) leek dit zelfs voor velen een peuleschilletje. De confrontatie met de kou ben ik ook aangegaan. Je voelt heel veel en Edwin kan het allemaal benoemen!. Super interessant, leerzaam, leuk, bewonderenswaardig. Echt een aanrader voor iedereen!"

Toos P. (1957): "Nadat ik twee jaar geleden een workshop bij Wim Hof zelf heb gevolgd was het tijd voor een opfrisser. De workshop van Wim was inspirerend maar ook heel druk. Twee jaar lang heb ik bijna dagelijks koud gedoucht en de ademhalingsoefeningen gedaan. Ik voel me daar heel goed bij. De workshop van Edwin was een stuk 'intiemer' met veel persoonlijke aandacht. Het ijsbad was dit keer zo koud dat ik het helaas maar even vol hield. Het was weer een mooie ervaring en ik ga er zeker mee door."

Ellen K. (1979): "Gun jezelf een dag met een gouden randje. Laat de dag over je heen komen, luister naar de heldere uitleg van Edwin en merk waar jij en je lichaam toe in staat zijn met de juiste mindset.
Edwin creëerde voor mij de veilige omgeving om me compleet over te geven aan het moment en afsluitend de stap te maken in het ijsbad. Edwin begeleidt en beschermt je de gehele weg. Voor mij was het de kers op de taart na een langere periode van werken aan mijn mindset. Gun het jezelf!"

Kitty J. (1976): "Toen ik een tijd geleden met Edwin in gesprek raakte over de Wim Hof methode, werd ik direct getriggerd door zijn enthousiasme en zijn eigen ervaringen. Ik wilde graag deelnemen aan de workshop Optim-ice yourself, ook omdat dit een positief effect heeft op veel reumatische patiënten waarvan ik er ook éen ben. Vanwege een ander medisch verleden (ik heb in 2014 een beroerte gehad) waren er echter nog even wat medische checks die gedaan moesten worden. Ed stond er ook op dat ik me goed liet informeren en adviseren door mijn specialist. Voor hem staat veiligheid hoog in het vaandel. Eenmaal groen licht van mijn specialist, keek ik ontzettend uit naar deelname aan de workshop. Een paar dagen voor de workshop werd ik echter toch wel angstig en onzeker, dit ondanks het feit dat mijn specialist geen bezwaar zag voor deelname aan de workshop. De spanningen waren echt voelbaar. Ed was hier heel duidelijk in: "je bepaalt zelf je grenzen en je hoeft niet het ijsbad in te gaan als je het niet wil of toch niet aandurft" en "safety first". De dag van de workshop nam Ed ons op een enorm gedreven en professionele manier mee en liet ons op het droge al ervaren dat ons lichaam veel meer kan dan we denken. Alleen al het uitvoeren van de speciale ademhalingstechnieken zorgde voor verbluffende verschillen in mijn lijf. Kon ik voor de workshop tengevolge van pijn (door de ziekte van Bechterew) niet meer in een kleermakerszit zitten, halverwege de workshop kon ik dit sinds lange tijd weer wel... zonder pijn!
Toen het moment aanbrak dat we éen voor éen het ijsbad in mochten stond ik echt even genageld aan de grond, ik werd van binnen heel onrustig en ik voelde de tranen in mijn ogen branden. Ik dacht een week voor de workshop toch echt nog dat ik het vertrouwen in mijn lijf helemaal terug had na de beroerte in 2014, maar dat bleek dus toch echt nog niet het geval te zijn. Eenmaal in het ijsbad sloeg de paniek dan ook toe en was ik echt angstig. Maar door de zeer professionele en rustige manier waarop Ed mij vervolgens coachte, lukte het weer om rustig te worden, mijn ademhaling onder controle te krijgen en voelde ik me oersterk worden. Ik kan niet anders zeggen dat ik door mijn deelname aan deze workshop en vooral door de geweldige begeleiding van Ed het vertrouwen in mijn lijf nu echt terug heb en alle reeds genoemde positieve effecten kan onderschrijven. Voor mij blijft het niet bij deze workshop. Ik wil naar de "next level" en ben ervan overtuigd dat dit met de begeleiding van Ed gaat lukken".


Peter van L. (1969):"Edwin is een geweldige vent en een bekwame en professionele instructeur. In een workshop krijg je een fantastisch beeld over de zienswijze van Wim Hof. De dag omvat drie duidelijke oefeningen, waarmee je meteen in het dagelijks leven vooruit kan, op het vlak van levenshouding en vitaliteit. Ontzettend inspirerend! Edwin, Bedankt !"

Franca Gijsbers, Yoga Jiva Asten: "Stap voor stap liet ik al mijn gedachtes gaan, tijdens de "Optim-ice Yourself" workshop van Edwin. En geloof mij, die gedachtes waren er. Voordat de training begon liep ik langs het ijsbad. Jeetje wat een hoeveelheid ijs! Ik vroeg me gelijk af: doe ik het wel of doe ik het niet, ben ik er klaar voor, heb ik genoeg geoefend? Maar......Door het enthousiasme, gebaseerd op zijn eigen ervaringen, werd ik meegenomen! Een dag, professioneel EN zorgvuldig door Edwin opgebouwd, met oog voor iedereen.
Het begon al bij de voorbereiding, die start ruim een maand voordat je het "ijsbad" mag gaan ervaren. Ook dan staat Edwin direct voor je klaar als er vragen bij je opkomen over je ervaringen.
Edwin, het smaakt naar meer, dank je voor de fantastische ervaring. Dadelijk weer lekker onder de koude douche! En.... ik hoop nog vaak bij Yoga Jiva met je samen te mogen werken, om meer mensen dit te mogen laten ervaren. Ook dat smaakte naar meer!
Namasthé

Lisette van de L. (1980): De Optim-ice Yourself workshop heb ik als een geweldig cadeau voor mezelf ervaren. Heel prettige begeleiding door Edwin gedurende de dag zelf, maar ook daarvoor was er al wat persoonlijk contact vanwege de diagnose MS waar ik rekening mee moet houden. Ook de voorbereidende oefeningen waar al geruime tijd van tevoren mee wordt gestart, werden begeleid. Ik heb voor aanmelding overleg gehad met mijn neuroloog en toen zij hiervoor groen licht gaf, heb ik geen moment getwijfeld. Ook door Edwin werd ik meteen gerustgesteld. Hij zou me extra in de gaten houden tijdens de workshop en dit is ook echt gebleken. Toen ik tijdens de oefening even een enorme onzekerheid/paniek ervaarde, gerelateerd aan mijn ziekteproces, was Edwin daar meteen. Hij coachte mij door het moment heen en ik kon door met de oefening. Dat heeft ook achteraf nog een behoorlijke uitwerking op mij: geen woorden, maar daden. Iets wat ik heel belangrijk vind, en tijdens deze dag dus ook werkelijk op alle vlakken heb ervaren. In de oefeningen zelf kom je tot verbluffende daden, maar ook in de coaching van Edwin komt het tot uiting. Hij zegt wat hij doet en doet wat hij zegt.
Voor mij persoonlijk was de aanleiding tot het willen volgen van de Wim Hof Methode de door het Radboud UMC aangetoonde werking op het immuunsysteem en autonome zenuwstelsel. Het zal mijn MS niet genezen, maar een gunstig effect is al heel mooi. Zeker door de grilligheid en onvoorspelbaarheid van een dergelijke auto-immuunziekte, vind ik het persoonlijk een heel prettig idee om toch een tool ter beschikking te hebben waarmee ik zelf nog wat regie in handen heb. Een ziekte kan namelijk nog zoveel van je afpakken, maar een gezonde mindset in elk geval niet, nooit!
Ik vind het onvoorstelbaar mooi om te mogen ervaren waartoe het menselijk lichaam in staat is met de juiste mindset en ademhalingstechniek en daarnaast natuurlijk de bereidheid om eens buiten je comfortzone te gaan kijken en ontdekken. Een geweldige ervaring die iedereen zichzelf zou moeten gunnen.
Alle complimenten aan Edwin voor de prettige manier van coachen en overbrengen van deze mooie methode!

Sylvia L. (1979): "Direct vanaf begin van de workshop was er een fijne en aangename sfeer. Na de uitleg direct aan de slag om de juiste focus en mindset te krijgen. Alles werd stap voor stap uitgelegd en al snel vond ik mijn eigen grenzen en durfde ze te overschrijden. Was erg mooi te ervaren waar een mens allemaal toe in staat is. Door jouw prettige manier van begeleiden, het geven van de juiste energie en de rustige uitleg werd dat ijsbad voor mij een 'koud' kunstje. Koude is een nieuw vriendje geworden! Bedankt! "


Jeroen V. (1990): "Ik ben altijd erg geïnteresseerd geweest in sport, voeding en het effect ervan op mijn lichaam. Door de (positieve) ervaringen van Edwin was ik al snel overtuigd om deel te nemen en het zelf te ervaren.

Ter voorbereiding op de workshop kregen we enkele (simpele) oefeningen die we thuis konden uitvoeren. Deze opdrachten liepen uiteen van een korte koude douche, afwisselend warm en koud douchen tot veilig thuis uit te voeren van enkele ademhalingsoefeningen. Bij deze instructies werd door Edwin altijd gehamerd op het feit dat het vooral veilig moet zijn. Tijdens deze ‘oefen-fase’ ervaarde ik al enkele positive effecten. Het meest simpele voorbeeld is de gigantische hoeveelheid energie na het ‘genieten’ van een koude douche in de ochtend.
We begonnen de workshop met een voorstelronde, waarna we startte met enkele oefeningen: een combinatie van mentaal, ademhaling en (juist door de methode) licht fysiek. Voor en tijdens het uitvoeren van de oefeningen gaf Edwin, op zijn enthousiaste en overtuigde manier, theoretische en praktische uitleg over de oefeningen en het (beoogde) effect. Voor na en tijdens het uitvoeren van de oefeningen was er voldoende tijd om vragen te stellen. Vervolgens was het tijd voor de ‘echte’ oefening, het koude bad. Ondanks dat dit slechts 1 onderdeel van de methode is, voelde het toch als de grote test. Edwin zat aan het uiteinde van het ijsbad om (waar nodig) instructies te geven en goed te letten op de reactie en veiligheid van iedere cursist. Ik vond het heel erg bijzonder hoe je, met de juiste voorbereiding, een ijsbad kan ervaren.
Voor mij heeft de methode bijgedragen aan het bewustzijn van de (bijna) onbeperkte mogelijkheden van lichaam. Een aantal simpele oefeningen volstaat om jezelf te overtuigen dat het weldegelijk effect heeft. Wat het lange termijn effect bij mij zal zijn is vanzelfsprekend nog niet bekend."

Ralf N.(1992): "Voorafgaand aan de workshop kreeg ik een aantal weken opdrachten toegestuurd via een Whatsapp-groep. De opdrachten zorgde bij mij voor een goede opbouw richting het uiteindelijke ijsbad.

De opdrachten zorgde er voor dat ik steeds meer vertrouwen kreeg in het kunnen van mijn eigen lichaam. Ik was nogal een koukleum namelijk. Op de dag van de workshop wordt duidelijk waar de opdrachten die ik thuis heb uitgevoerd voor bedoeld waren. Tijdens deze workshop groeit het geloof in eigen kunnen nog verder en wordt duidelijk dat de grens nog lang niet bereikt is. De sfeer tijdens de workshop is heel aangenaam en iedereen komt aan bod. Bovendien is er alle ruimte voor vragen, die allemaal goed en duidelijk worden beantwoord.
Edwin is namelijk erg bedreven, vakkundig en enthousiast tijdens deze workshop. Hij leerde mij de achterliggende gedachten van WHM kennen en wist ook over alle processen die gaande zijn in het lichaam duidelijke uitleg te geven.
WHM heeft mij louter positieve effecten opgeleverd. Mijn pa is op 04-07-2016 gestorven aan de gevolgen van een hersentumor. Tijdens zijn lijdensweg verloor hij alle controle over zijn lichaam. Ik besloot dat ik meer controle wilde over mijn lichaam en kwam zo uit bij Edwin. Ik train al een paar maanden voor de Alpe d'Huzes, waarbij ik nog steeds dagelijks koud douche en de ademhalingsoefeningen toepas. Ik voel mijn lichaam sterker en sterker worden. Bovendien herstelt mijn lichaam sneller, waardoor ik eerder weer kan trainen. Ook de mindset is een stuk positiever geworden! Dit was voor mij het hoofddoel, maar het heeft ook enkele handige 'bijeffecten'! Ik heb het bijvoorbeeld een stuk minder snel koud en ben zelden nog verkouden!
Klaar om jezelf te ontdekken? Doe dan vooral mee aan de workshop! Edwin is een sociale en enthousiaste instructeur en heeft veel kennis van zaken! Het is een absolute aanrader om deel te nemen aan deze workshop, ongeacht je doel!"

Lilian H. (1971): "Ik heb een workshop Wim Hof Methode bij Edwin gedaan en vond het super! Met opdrachten in de weken ervoor werden we al uitgedaagd en enthousiast gemaakt. Dit vond ik goed gedaan en ik kreeg er steeds meer zin in. De dag zelf was helemaal top! Door de aanpak, opbouw van het programma en de uitstraling van Edwin voelde ik me helemaal op mijn gemak en rustig. Edwin is serieus in alles wat hij doet met de WHM, maar maakt ook een grap en lacht waar dat kan. Door de WHM heb ik meer vertrouwen gekregen in mijn eigen lijf en zeg niet snel meer ‘dat kan ik denk ik niet’. Bijkomende voordeel: ik ben nu niet meer bang voor een koud zwembad op vakantie, heb er nu gewoon zin in! "

René v E. (1979):"Top workshop. Je enthousiasme en duidelijk uitleg maakte het tot een fantastische ervaring. De kennismaking met de ademhalings technieken, focus en als toetje het ijsbad was een bijzondere ervaring. Fantastisch! Door de herhalingen voel ik me een stuk scherper en fitter. Ik ga er zeker mee door. Thanks!"


Heidi van K. (1978): "Bijzonder aan de Wim Hof workshop vind ik dat deze zich niet beperkte tot een dag, maar dat je hier middels kleine stapjes op voorbereid wordt. Eigenlijk begint de confrontatie met jezelf hierdoor al direct. De enthousiaste, maar tegelijkertijd ook serieuze aanpak van Edwin in de voorbereiding en tijdens de workshop werken enorm inspirerend en geeft daarnaast een vertrouwde en open sfeer. Ondanks dat ik Ed vooraf niet kende, leek het alsof ik hem juist al jaren kende.

Zaken als "uit je comfortzone treden" en "je kunt meer dan je denkt" zijn al lange tijd onderdeel van mijn leven. Maar toch was het super om je hier weer even heel bewust van de worden tijdens de workshop. Het voelde als een soort "reset" moment. De effecten die de ademhalingstechnieken en ook de koude confrontatie op je lichaam hebben opende voor mij nieuwe wegen om me in te gaan verdiepen en de koude confrontatie vond ik letterlijk en figuurlijk een prikkelende sensatie.
De stap naar de workshop begon bij mij met nieuwsgierigheid en...eindigde ermee...ik wil nog meer leren over wat deze technieken ons mensen zowel lichamelijk als geestelijk kan brengen!
Ed bedankt en ik zie nu al uit naar verdere verdieping! "

Steven S. (1973): "Ik heb tijdens de workshop van Edwin mogen ervaren dat lichaam en geest elkaar enorm kunnen versterken, verrassen en beperken. Een uniek inzicht en een mooie manier om je fysieke en mentale potentie onmiskenbaar tastbaar te maken. Een absolute aanrader voor iedereen die zichzelf een verrijkende ervaring gunt."

Jos S. (1962): "De eerste keer dat ik met de Wim Hof Methode in aanraking kwam, was afgelopen winter. Ik liep tijdens mijn pauze, helemaal ingepakt tegen de koude, mijn dagelijkse rondje verse lucht te halen. Onderweg kwam ik Edwin, wandelend in een truitje, tegen. Ik maakte naar hem de opmerking " Edwin.. is dat niet een beetje te koud", waarop ik het voor mij zeer inspirerende antwoord kreeg "kou is een emotie... en emoties kun je uitschakelen. Ik lag dubbel maar deze uitspraak triggerde me wel. Een paar dagen later raakte we aan de praat over de bijzondere effecten van WHM en ik werd enthousiast. In de avonduren googelde naar de WHM om er iets meer van te weten.
Voor de eerste mogelijkheid voor de beginnerscursus heb ik me aangemeld. Tijdens de weken ervoor kregen we diverse korte voorbereidende oefeningen en werd ik alsmaar enthousiaster.
Afgelopen zaterdag (13-5-2017) was het zo ver; de workshop "Optim-ice Yourself" met de Wim Hof Methode, bij  Edwin. Ik ging erin met open vizier, niet wetend wat ik precies kon verwachten. "Ja een koud bad op het einde". Echter was het véél meer dan alleen een koud bad!!
Na een hartelijk ontvangst op een prachtige locatie, kregen we op een relaxte manier uitleg over wat de Wim Hof Methode eigenlijk inhoud. Mindset- en fysieke oefeningen waarvan ik vooraf gedacht zou hebben dat ik die nooit zou kunnen. Met als afsluiting het ervaren om je lichaam bloot te stellen aan extremen: in dit geval was dat de koude. Als je weet dat ik een echte kou kleun ben, voor mij voelde dat wel als een echte overwinning.
Ik heb het voornemen om de ademhalingstechnieken verder te beoefeningen en me meer bloot te stellen aan de koude. Want ik heb weer een doel........over een half jaartje wil ik een vervolg-workshop volgen bij Edwin den Breejen. Hey Edwin; TOP hoe jij ons naar en door de dag heb geleid".

Kevin G. (1981) : "Nadat via mijn sportmaat de interesse was opgewekt om deel te nemen aan de Workshop "Optim-ice Yourself" met de Wim Hof Methode door Edwin, heb ik me meteen aangemeld. Ik was van te voren heel erg benieuwd wat mij deze Workshop zou kunnen brengen.
Via een WhatsApp-groep worden we middels dagelijkse oefeningen met koud douchen voorbereid om uiteindelijk het ijsbad te ervaren.
In eerste instantie ging het steeds kouder douchen mij goed af maar de laatste stap om de kraan helemaal koud te draaien en echt koud te douchen is mij niet echt gelukt.
Na een hartelijke ontvangst met koffie of thee en een korte uitleg over het programma gaat het dan eindelijk beginnen. De eerste indruk is meteen super, mijn insteek is "ik laat met verrassen".
Edwin heeft me door de ademhalingsoefeningen, bewegingsoefeningen en vooral door zijn kennis en enthousiastme meteen overtuigd dat deze Workshop meer dan de moeite waard is. Hij legt de oefeningen met de bijbehorende theorie goed uit, alles verloopt naar wens en het vertrouwen om later het ijsbad in te stappen worden groter.

Het meest aansprekende vind ik de ademhalingsoefeningen, omdat ik hiervan echt geen idee had welk effect dit kon hebben op mijn lichaam.
Het ijsbad staat al de hele morgen op ons te wachten, eindelijk mogen we er om de beurt in. Het geeft een enorme kick en voldoening om hierin te kunnen, vooral door het het vertrouwen en de rust die Edwin geeft.
Mijn insteek "ik laat me verassen" is gebeurd, ik ben "positief verrast"!!! Na een goed verzorgde en lekkere lunch worden er nog wat bewegingsoefeningen gedaan en even nagepraat met Edwin en de groep.
Al met al een fantastische ervaring om deze Workshop mee te hebben gemaakt, inderdaad zeer veel energie heb ik hieruit gehaald zoals beloofd. Er zal zeker nog een vervolg Workshop volgen.
Het iedere dag koud douchen lukt nu ook goed, de tijd dat ik onder het koude water blijf staan wordt ook steeds langer. De ademhalingsoefeningen zoals geoefend geven ook een heerlijk gevoel.
Edwin bedankt voor deze fantastische ervaring, tot de Expert-Training."