Balance Breathing

Dé techniek voor emotionele balans en mentale kracht

Onze ademaling is zeer sterk verbonden met hoe wij in het leven staan en hoe we reageren op een situatie. Gedachten, (onbewuste) emoties, angsten, verlangens en belemmeringen zijn gekoppeld aan ons ademhalingspatroon. Spanningen, stress, piekeren en emoties hebben een grote invloed op de ademhaling.

Wellicht herken je zelf dat je door de wijze van ademen (beperkte, stokkende, hoge ademhaling) opkomende emoties onderdrukt en er controle over probeert te houden. Daarmee wordt de (negatieve-)energie vastgezet in het lichaam en beperken we de stroom van deze energie. Zonder een goede en verbonden ademhaling (ademen in de 3 gebieden; buik, middenrif en borst) krijg je niet de energie en kracht die je zou willen. Door dit ademhalingspatroon bewust te vervangen door een volledige ademhaling, ben je in staat jezelf te bevrijden en de ontstane blokkades op te ruimen. Je zult lichamelijk, geestelijk en emotioneel groeien en sterker worden. Trauma’s, onverwerkte emoties en negatieve ervaringen kunnen worden geheeld en losgelaten. Hierdoor creëer je balans tussen lichaam en geest, ruimte voor persoonlijke groei en ontspanning en innerlijke rust.

Een Balance Breathing-ademsessie is een ontdekkingsreis naar je gedachten, emoties en reacties welke ontstaan zijn door je opvoeding, overtuigingen en ervaringen. Door deze methodiek maak je contact met je authentieke “ik”, krijg je inzicht in jezelf en voel je de verbinding met jezelf. Het laat je je eigen kracht voelen en laat je leven vanuit die kracht en vanuit liefde in plaats van angst.

                                                                                        


Balance Breathing is een bijzonder krachtige en intense transformatiemethode, welke op 4 niveaus plaatsvindt.

Fysiek (Doen)

- Vergroten ademcapaciteit
- Meer energie/ je sterker voelen
- Versterken immuunsysteem (zie ook                                   Optim-ice® Yourself)
- Ondersteunen lymfedrainagesyteem

Emotioneel (Voelen)

- Beter omgaan met spanning en emoties
- Bevrijding van angsten
- Betere balans tussen lichaam en geest
- een verhoogde zelfwaardering
- ervaren van meer plezier

Mentaal (Denken)

- Inzicht in je overtuigingen, ervaringen en
blokkades
- Inzicht in je emoties en gedrag
- Bevrijding van beperkende gedachtes
- Gedachtes positief omzetten

Spiritueel (Zijn)

- Ontstaan van ruimte voor persoonlijke
groei en ontwikkeling
- Een vergroot bewustzijn
- Pijn van ego wordt geheeld

Werkwijze:

Optie 1:

Deelname aan de workshop "Breathe, Connect & Release". Tijdens deze workshop maak je kennis met de ademmethode en wat het met jou doet. Met een groep deelnemers (max. 8 personen) ga je op zoek naar je emoties en kom je al tot enkele inzichten over jezelf.

Optie 2:

Heb je al een keer deelgenomen aan de workshop "Breathe, Connect & Release" en je zoekt een verdere verdieping?
We gaan samen op zoek naar je doelen en waar je tegenaan loopt. Het persoonlijke traject bestaat uit:

- Balance Breathing Ademanalyse
- Intakegesprek (waar loop je tegenaan, wat voel je als belemmering, waar komt het vandaan en wat is je doel)
- Bespreken Plan van Aanpak
- 2 Ademsessies
- Nabespreken en (eventueel) vervolgtraject

Ik maak gebruik van een combinatie van ademhalen, muziek, drukpunten en coaching. De sessies kunnen intens en emotioneel zijn. Vertrouwen hebben en geven zijn dan ook essentiële kernwaardes.

Voor prijsinformatie: Klik HIER

Uiteraard zijn de ademhalingsoefeningen geen vervanger van de reguliere huisarts of specialist, maar een complementaire therapievorm.
Het advies is dan ook nooit bedoelt om reguliere behandelingen te stoppen. U dient, indien van toepassing, dan ook altijd te overleggen met huisarts of andere behandelaar(s).